Tyst minut för förolyckade skridskoåkare

Stockholms skridskoseglarklubb ser i dagsläget inget behov av nya säkerhetsregler för klubbens medlemmar, detta efter olyckan på Mälaren förra helgen då två skridskoåkare dog och en skadades svårt. Klubben anser att säkerheten redan idag är mycket god.

- Vi har redan mycket noggranna direktiv för säkerheten när det gäller allt från utrustning till beteende, men om klubbens egen utredning visar att det är något vi kan förbättra får vi i nästa steg se vad som kan göras, säger Heinrich Blauert, ordförande för Stockholms skridskoseglarklubb till Radio Stockholm.

Det kommer att ta ytterligare några veckor innan SSSK är klar med sin egen utredning av olyckan. Där ska hela händelseförloppet kartläggas. Men Heinrich Blauert känner sig redan nu säker på att ingen gjort sig skyldig till något direkt fel.

- Allt tyder på att det var olyckliga omständigheter som sammanfallit, säger Heinrich Blauert.

I veckan har klubben diskuterat händelsen och pratat om hur man ska gå vidare. Igår träffades mellan hundra och hundrafemtio medlemmar för att åka skridskor i långsam takt uppdelade i små grupper. En krisgrupp har också funnits till hands för medlemmarna.

På lördag håller landets olika skridskosällskap en tyst minut för dem som dog i en skridskoolycka på Mälaren förra helgen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".