Södertäljepolisen vädjar om hjälp efter grovt sexövergrepp på flicka

Polisen vädjar nu om hjälp från allmänheten för att kunna klarlägga identiteterna på de män som varit inblandade vid grova sexuella övergrepp mot en ung flicka i Södertälje, övergrepp som filmades med en mobiltelefon. Flickans identitet är inte heller känd av polisen.

Det var i julas som mobiltelefonen hittades i samband med en helt annan brottsutredning i Södertälje.

Polisen tror sig veta vem en av männen på filmen är men han är inte delgiven misstanke om brott, säger Lars Sjögren vid Södertäljepolisen till Radio Stockholm.

Inte heller flickan är identifierad. Polisen vill framför allt få kontakt med henne eftersom hon kan veta vilka männen är. Det har gått nästan ett halvår efter övergreppet. Att inte flickan hört av sig till polisen tolkar polisen som att hon kan vara rädd för att träda fram, rädd för att peka ut gärningsmännen.

- Det här är en mycket allvarlig händelse och jag har aldrig varit med om något liknande tidigare, säger Lars Sjögren, biträdande chef vid Södertäljepolisen till Radio Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".