Två nya vittnen i Kärleksudden-fallet

Ytterligare två vittnen har gett sig till känna i fallet med den 17-åring som är dömd för mordet på en 14-åring vid Kärleksudden i Sollentuna i september 2004. Sammanlagt finns nu fyra vittnen som gett uppgifter som pekar mot att en annan person än 17-åringen kan ha begått mordet.

Ett av de nya vittnena säger sig ha sett en annan person än den dömde 17-åringen göra sig av med ett antal knivar efter mordet. Det andra vittnet har berättat att samma person haft med sig en stor kniv på mordplatsen, en kniv som enligt advokat Nils Uggla passar bra in på den stickskada som offret hade. De två nya vittnena är nu med i den resningsansökan till Högsta domstolen som Nils Uggla kompletterade under måndagen.

17-åringen är dömd för att ha knivmördat en 14-årig pojke vid ett bråk mellan två stora ungdomsgrupper vid Kärleksudden i Sollentuna hösten 2004. Han avtjänar just nu ett treårigt straff på ett slutet ungdomshem men har begärt resning eftersom det kommit fram nya fakta i fallet.

Efter att de två senaste vittnena dykt upp är det nu sammanlagt fyra vittnen som alla har gett uppgifter som pekar mot att en annan person än 17-åringen kan ha dödat 14-åringen. Både advokat Nils Uggla och Riksåklagaren, RÅ, har nu lämnat sina yttranden till Högsta domstolen, som ska bedöma om 17-åringen ska beviljas resning eller inte. RÅ anser inte att det finns skäl för resning för 17-åringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".