Stökigt vid ungdomsfest på båt

Det har blivit allt vanligare med arrangerade fester som riktar sig till ungdomar under 18 år. I samband med en sån fest i helgen blev det så stökigt att det som mest krävdes 16 poliser och ett par socialsekreterare för att hålla ordningen.

Ungdomsfesten i lördags var på en ångbåt vid Strandvägen. Som mest behövdes det 16 poliser och två socialsekreterare där för att hålla ordningen och förhindra att någon hamnade i vattnet.

Det här sortens fester som riktar sig till ungomar som är under 18 år har blivit allt vanligare på sistone.  Arrangörerna är ofta själva unga och hyr in sig i olika lokaler i innerstan och informationen sprids via hemsidor på nätet.

Men det finns oro från polisen för bristande säkerhetstänkande och dåliga arrangemang. Erik Forsell, närpolisbefäl på Östermalm, ser de här ungdomfesterna som ett växande problem.

– Ja eftersom man inte alltid har säkerhetstänket. Även om avsikten är att ha en kul fest så blir ju effekten utåt gatan att vi kanske måste komma dit och socialen kanske måste komma dit och ta hand om fulla ungdomar, säger Erik Forssell, närpolisbefäl på Östermalm till Radio Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".