Flera jourmottagningar i södra Stockholm stängs på kvällar och helger

Flera vårdcentraler i södra Stockholm kommer mista sin jourmottagning på kvällar och helger. Patienterna ska istället ta sig till den nya närakuten i Farsta som öppnar till sommaren.

Förutom vårdcentralen i Stureby är det vårdcentralen i Bagarmossen och husläkarmottagningen i Farsta som enligt Landstingets planer inte längre ska ta emot patienter på kvällar och helger.

De nya närakuten i Farsta ska öppna 1 juni. Tanken är att alla som söker vård på jourtid i södra Stockholm ska vända sig dit.

Enligt Landstinget kommer den nya närakuten i Farsta vara mer tillgänglig för patienterna med längre öppettider än de olika vårdcentralerna hittills har haft.

– Men för boende i Bagarmossen och Stureby innebär det att det blir betydligt längre till vård, i synnerhet för den som tvingas åka kollektivt, med allt annat än smidiga kommunikationer kvällstid och på helgerna, säger Marianne Ring, chef för vårdcentralen i Stureby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".