Besöksrekord för Stockholms slalombackar

Den snörika vintern gör att flera av Stockholms slalombackar räknar med rekord i antalet besökare den här säsongen. Det visar en rundringning Radio Stockholm har gjort.

En av slalombackarna som räknar med rekord är Flottsbrobacken i Huddinge där Mikael Simonsson ansvar för skiduthyrningen.

– Fortsätter vintern kommer vi att slå alla rekord. Vi har inte varit med om en sådan här bra säsong tidigare, säger han.

Att det varit en gynnsam vinter sett till snömängden gör att flera av skidbackarna i Stockholm räknar med rekord i antalet besökare den här säsongen.

Förutom Flottsbrobacken i Huddinge räknar både Ragnhildsborgsbacken i Södertälje och Hammarbybacken med att slå rekord. För Hammarbybacken har det till och med gått så bra att man räknar med en fördubbling av antalet besökare jämfört med förra årets säsong.

Att slalomåkarna trivs i snön råder det ingen tvekan om. Hallundabon Dusko Kovacevic försöker hinna med att åka slalom tre gånger i veckan. Han upplever att årets säsong är en av de bättre.

– Mycket bättre än förra året. Bättre snö och bättre väder, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".