Järva Motorklubb fortsatt utan bana

En av landets största motorcrossklubbar - Järva Motorklubb - står fortfarande utan bana. Förra veckan avslog miljönämnden i Stockholm klubbens begäran om att få fortsätta köra på Barkarby stadion, och att dela motorbana med Arlanda Motorcross, som staden föreslagit, är inget alternativ, säger klubbens vice ordförande Henry Romlin.

Ända sedan september förra året har motorcrossklubben Järva Motorklubb stått utan bana. Barkarby stadion stängdes då av miljöskäl, eftersom området klassats som naturreservat. För de 900 medlemmarna i klubben finns idag ingenstans att åka motorcross under organiserade former.

Att flytta till motorbanan vid Arlanda och gå ihop med deras klubb Arlanda MC går inte, enligt Henry Romlin på Järva motorklubb.

- Dels säger Arlanda nej till det. Men det är också som att begära att AIK och Djurgården i fotboll eller hockey ska bli en klubb. Järva MK är en Stockholmsklubb och vi vill inte göra avkall på det.

Turerna kring klubbens verksamhet är många och sträcker sig lång tillbaka i tiden. Barkarby stadion har i olika omgångar varit stängd och staden har då erbjudit klubben ett antal alternativa platser. Men ingen har blivit verklighet. Ofta är det grannar som protesterat mot bullret.

Idrottsborgarråd Py Börjeson (s) tycker att det är synd att flytten till Arlanda motorbana inte blir av. Idag har staden ingen annan lösning att erbjuda, säger hon till Radio Stockholm.