Stockholms stad satsar miljoner på sommarjobb

Stockholms stad satsar 20 miljoner kronor på att förse ungdomar med sommarjobb i år. Resultatet beräknas bli mellan 3000 och 3500 sommarjobb för ungdomar i år, en fördubbling av antalet sommarjobb jämfört med förra året.

Arbetsmarknadsborgarrådet, socialdemokraten Roger Mogert, beskriver satsningen som den största på sommarjobb hittills i Stockholm.

– Det är väldigt många killar och tjejer i Stockholm som vill ha sommarjobb, som behöver sommarjobb, men idag inte har kontakterna så att de får jobb, säger Roger Mogert.

Det har blivit allt svårare för ungdomar att hitta sommarjobb under de senaste fem-tio åren, enligt Roger Mogert. Därför satsar nu staden 20 miljoner kronor på att öka antalet sommarjobb. Länsarbetsnämnden bidrar med fem miljoner kronor och tillsammans beräknas satsningen ge mellan 3000 och 3500 sommarjobb för ungdomar i år - det motsvarar ungefär en fördubbling jämfört med förra året.

Jobben kommer att finnas inom bland annat parkskötsel, äldreomsorg och barnomsorg. Dessutom erbjuder staden i år privata företag hjälp att hitta sommarjobbare, säger Roger Mogert.