Mordmisstänkt rånare gripen

En man har gripits misstänkt för för mordet och postrånet i Upplands Väsby i början av juni, det uppger åklagare Ulrika Lindsö för Radio Stockholm.
Gripanden skedde igår, i övrigt vill åklagaren inte gå in närmare på hur det gick till eller vem mannen är. Under eftermiddagen hålls förhör med den 40-årige man som greps igår och som nu sitter anhållen misstänkt för postrånet och mordet i Upplands Väsby i början av juni. Den kvinna som mannen var i sällskap med när han greps ska också förhöras senare idag. Ifall kvinnan haft någon roll i dom brott mannen misstänks för är oklart. Tidigare känd av polisen Utredningsledaren Eva Glans vid Norrortspolisen säger till Radio Stockholm att den misstänkte mannen är känd av polisen sen tidigare, från missbrukarkretsar. Postkontoret i Upplands Väsby rånades av en ensam gärningsman den 5 juni. Efter rånet försökte mannen stjäla en bil till flyktbil. En 50-årig man ingrep och försökte stoppa rånaren. 50-årigen sköts då i magen och avled senare av sina skador.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".