Misstänkt för mordförsök på hustru

En 37-årig man, bosatt i en Stockholmsförort, har häktats på sannolika skäl misstänkt för att ha försökt mörda sin hustru.Men parets minderåriga söner räddade sin mamma tillsammans med en granne.
Motivet är enligt uppgift till TT att 37-åringen ansåg att kvinnan förstört familjens heder genom att vilja umgås med svenska arbetskamrater. Det var den 8 juni, som mannen försökte strypa sin hustru i deras bostad i Järfälla. Parets två söner, nio och tolv år, försökte hjälpa sin mamma, enligt TT:s källor. De lyckades tillsammans med en granne. Kvinnan fick dock svåra skador och lever nu i ett så kallat skyddat boende på okänd plats tillsammans med sina barn. Misshandlad tidigare Det var inte första gången som mannen misshandlade sin hustru. Hela det senaste året har hon levt i skräck i sitt eget hem. Mannen har hotat henne till livet flera gånger och kallat henne "hora" för att hon lagt sig till med västerländska seder. Enligt kammaråklagare Lena Westling kommer paret från Mellanöstern. I övrigt vill hon inte kommentera ärendet eftersom förundersökning pågår och det därför råder sekretess. Hon räknar med att väcka åtal vid Sollentuna tingsrätt för försök till mord den 28 juni. Mannen nekar till brott.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".