Mångmiljonsatsning på idrott i Solna

Det kommer att byggas en rad nya idrottsanläggningar i Solna, dessutom ska flera äldre anläggningar rustas upp. Det framgick när Solna Stad på tisdagen presenterade satsningar på idrotten på drygt 130 miljoner kronor.

I satsningen ingår bland annat fyra nya konstgräsplaner, två nya träningshallar vid Ritorps Ishall och att Fältrittklubben Ulriksdal ska rustas upp för ca 16 miljoner kronor.

– Det betyder att vi kan göra plats för fler yngre ungdomar, vi har ju en ganska lång kö och många som vill börja rida i Solna och som vi inte kan ta hand om överhuvudtaget idag, säger Pär Wiklander, ordförande i Fältrittklubben.

Solna stad får pengar till idrottssatsningen genom att sälja Hagalunds Idrottsplats och få loss marken till bostäder. Inkomsten från den markförsäljningen beräknas till ca 90 miljoner kronor.

– De pengarna återinvesterar vi direkt ner i fickan på idrotten, säger Anders Gustâv, kommunstyrelsens moderate ordförande.

Utöver de 90 miljoner kronorna har privata investeringar på ca 43 miljoner kronor bidragit till att möjliggöra idrottssatsningen.