Samarbetet mellan myndigheter och krögarna ska förbättras i Södertälje

Krögarna och myndigheterna i Södertälje har tidigare haft svårt att samarbeta, men nu ska samarbetet förbättras. Regelbundna möten ska starta en dialog mellan krögarna och myndigheterna.

– Tidigare fanns en bild av att krögarna var oseriösa och att myndigheterna jagade krögarna med blåslampa, men så känns det inte idag, säger Augin Ataseven, krögare i Södertälje.

Han fanns på plats under tisdagskvällen när krögarna fick träffa representanter från kommunen, polisen och tillståndsmyndigheten. På mötet diskuterades hur samarbetet kan förbättras. Krögarna fick också lämna synpunkter på vad de tycker är svårt i samarbetet med myndigheterna. Bland annat nämndes att de ville ha direktnummer till polisen och att ansökningsblanketter för olika tillstånd skulle samordnas.

Synpunkterna ska tas väl tillvara av kommunen, säger Ann-Charlotte Gjöthlén, utvecklingschef i Södertälje kommun.

– Vi tycker att vi fick många väldigt bra synpunkter och många konkreta tips på hur vi kan bli bättre och tydligare, säger Ann-Charlotte Gjöthlén.

Efter mötet i går känns relationen mellan krögarna och myndigheterna bättre, säger krögaren Augin Ataseven till Radio Stockholm. Synpunkterna ska nu behandlas av kommunen, som också kommer starta en referensgrupp som ska träffas regelbundet för ett ännu bättre samarbete med krögarna.