Salminen tar över i Solna

Det blir Lars Erik Salminen som tar över som kommunstyrelsens ordförande i Solna efter Anders Gustâv, som hastigt avled för en vecka sen. På torsdagskvällen beslutade moderaterna i Solna att de vill se Salminen som Gustâvs efterträdare.

– Det är väldigt stort att ta över efter Anders, det är ingen som kan ta över efter Anders på det sätt som han var. Man ska nog inte försöka efterlikna honom heller, utan man ska arbeta med den politik som Moderaterna och Anders stakat ut och fortsätta med den politiken i den här stan, säger Lars-Erik Salminen.

Har varit polis
Lars Erik Salminen är 56 år gammal och idag kommunalråd i Solna med ansvar för barnomsorg- och skolsfrågor, men innan han blev politiker jobbade han som polis.

Lockades till politiken av Gustâv
Till politiken i Solna lockades Lars Erik Salminen av sin föregångare i början av nittiotalet. Salminen jobbade nära Anders Gustâv och träffade honom nästan dagligen. Som kommunstyrelsens ordförande tror han dock att han kommer att ha en annan framtoning än sin föregångare.

Lars Erik Salminen väljs formellt till Anders Gustâvs efterträdare av kommunfullmäktige på måndag. Om så sker tillträder han därefter på tisdag morgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".