Fler synliga poliser i Söderort i helgen

Tryggare och säkrare i söderort. Det är målet med den polissatsning som pågår där sedan fredag kväll. En del av insatsen innebär fler poliser och ordningsvakter i tunnelbanan.

Fler synliga poliser i tunnelbanan är en del av den tvådagars satsning som drogs igång på fredagskvällen för att göra Söderort tryggare.

Bortsett från fler poliser och ordningsvakter i tunnelbanenätet i Söderort så var det också utökade rattfyllerikontroller i området på fredagen. Två andra områden som den pågående satsningen fokuserar på är ungdomar och narkotika. Och tanken är att polisen och de andra som deltar i arbetet ska vara på plats där det pågår evenemang och folk samlats.

Runt 100 personer - poliser, ordningsvakter, fältassistenter, SL-personal och nattvandrare deltar i arbetet som fortsätter på lördagkvällen.

Förebilden för satsningen är en liknande insats som gjordes i västerort i höstas och tanken är att förhindra och beivra brott, enligt instaschef Åke Rimborn.

Åke Rimborn ser ingen risk med att det här bara ses som en engångssatsning och att allt återgår till det normala nästa helg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".