Götblad vill se ännu fler nya poliskontor

Inom ett par månader kommer det första av de nya poliskontoren som ska ligga i Stockholms mest utsatta områden att öppna. Nu säger länspolismästare Carin Götblad att hon vill öppna ännu fler kontor och då inte bara i särskilt brottsutsatta områden.

– Största delen kommer att ligga i de västra och södra förorterna i steg ett. Men jag hoppas att kunna fortsätta och öppna fler poliskontor sedan, även i icke så brottsbelastade områden, säger länspolismästare Carin Götblad.

Poliskontor i mest utsatta områden
I mitten av november ifjol gick länspolismästaren ut och lovade att polisen skulle öppna nya kontor i länets mest utsatta områden och nämnde då områden som norra Botkyrka, Tensta, Ronna och Skärholmen.

Planerna presentas på måndag
Planerna på nya poliskontor har nu drygt fem månader senare tagit form. Länspolismästaren har nu en plan för var de ska ligga, men vill inte avslöja förslaget förrän hon presenterat det för politikerna i polisstyrelsen på måndag eftermiddag.

Tretton nya kontor
Klart är dock att det blir 13 kontor och att ett eller ett par öppnar innan sommaren. Mellan 4 och 6 poliser kommer att jobba på de här kontoren och en av deras uppgifter blir att se till att unga inte hamnar i kriminalitet.

– Jag vill stoppa rekryteringen av ungdomar till en kriminell livstil. Det är också så att många människor har uttryckt till mig att man saknar kontakt med polisen, att man känner sig övergiven och att man inte känner någon polis. Och det tar jag på allvar, säger länspolismästare Carin Götblad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".