Sjödin åtalas efter krogbråk

SSU:s ordförande Anna Sjödin åtalas misstänkt för fyra olika brott i samband krogbråket i Stockholm i januari. Enligt åtalet misstänks Anna Sjödin bland annat för att ha använt våld mot en av krogvakterna och också förolämpat honom genom att anspela på hans ursprung.

Åtalet mot Anna Sjödin gäller det omtalade bråket på en krog i centrala Stockholm i slutet av januari. Det var när en ordningsvakt skulle avvisa en berusad Sjödin från krogen det blev bråk.

Tog stryptag på vakt enligt åtalet
Enligt åtalet har Anna Sjödin använt våld genom att ta stryptag på vakten och slå honom i huvudet och ansiktet. Sjödin har även enligt åtalet kränkt ordningsvakten genom att kalla honom svartskalle och sagt saker med innebörden att personer som han inte är välkomna till Sverige.

Allvarliga anklagelser enligt åklagare
Åklagaren Per Lindqvist säger till Ekot att han ser allvarligt på anklagelserna mot Sjödin och åtalspunkten förolämpning är ett brott av hatbrottskaraktär. Förutom ordningsvaktens vittnesmål finns två andra vittnen som har hört Sjödin förolämpat vakten, säger Per Lindqvist.

Nekar till anklagelserna
Anna Sjödin har hela tiden nekat till alla anklagelser, och har i sin tur hävdat att det var hon som blev misshandlad, och polisanmälde ordningsvakten. Men den utredningen lades ner i förra veckan eftersom åklagaren inte kunnat stärka Sjödins version av händelseförloppet.

Åtal mot väninna
Anna Sjödins väninna åtalas samtidigt för misshandel av en servitris och våldsamt motstånd.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".