Misstänkta för Fryshusmordet på fri fot

De båda män som suttit anhållna, misstänkta för mordet på en 16-årig pojke vid Fryshuset i Stockholm för elva år sedan, har försatts på fri fot. Misstankarna mot männen kvarstår dock.

De två männen greps i tisdags misstänkta för det uppmärksammade mordet som skedde på nyårsdagen 1995. Då hittades en 16-årig pojke död i ett magasin i norra hammarbyhamnen. Pojken hade utsatts för grov misshandel och bland annat hade hans ena hand huggits av.

Mordet blev mycket uppmärksammat, men har alltså förblivit olöst.

För bara några veckor sedan grep så polisen en man misstänkt för mordet. Han släpptes senare, men är fortfarande misstänkt. De två män som nu förhörts av polisen har anknytning till honom.

Kommissarie Eiler Augustsson säger till Radio Stockholm att de tre männen har växt upp tillsammans och att de alla tre är tidigare kända för brott.

På 1980-talet har de rört sig i skinnskallekretsar och en av männen har varit medlem i ett mc-gäng, enligt Eiler Augustsson.

Alla tre har släppts av polisen, eftersom den bevisning som finns inte bedöms vara tillräcklig för att få dem häktade. Men enligt Eiler Augustsson är alla tre fortfarande misstänkta för mord. Han säger till Radio Stockholm att det finns mer i utredningsmaterialet som polisen nu ska jobba vidare med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".