Tågförseningar efter åskoväder

Inställda tåg och ett kraftigt åskoväder skapade förseningar i tågtrafiken på måndagen. Trafikproblemen väntas fortsätta under hela veckan.
Under måndagen ställde SJ in 27 avgångar i Bergslagen, Mälardalen och Västsverige. De inställda tågen ersattes med bussar vilket i sin tur ledde till förseningar i trafiken. Dessutom slog åskan ut järnvägens signalsystem på flera platser i Mälardalen vilket ledde till ytterligare förseningar. SJ aviserar dessutom fler inställda turer den kommande veckan. Under tisdagen ställs ytterligare 15 turer in i Mälardalen. Under veckan väntas även förseningar i Moraområdet på grund av pågående banarbeten. - Min bedömning är att vi kommer kunna hålla tiderna från och med nästa vecka, säger Mats Wilhelmsson, direktör för SJ:s division Svealand. Mälardalen hårdast drabbat Det var främst resenärer till och från Västerås, Sala, Norrköping och Eskilstuna som fick finna sig i att ta bussen i stället för tåget. På måndagseftermiddagen försenades två tåg kraftigt sedan åskan slagit ut järnvägens signalsystem på spåren utanför Örebro samt mellan Hallsberg och Katrineholm. På grund av att ett godståg spårat ur i Hallsberg rådde begränsad framkomlighet för all tågtrafik förbi Hallsberg. Det ledde till mindre förseningar. Enligt SJ är det bristen på personal och fordon som ligger bakom de inställda avgångarna. (TT)
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".