Brand i skola i Åkersberga

Tråsättraskolan i Åkersberga eldhärjades natten till måndagen. Branden bröt ut en enplansbyggnad med fem-sex lektionssalar vid halv tvåtiden. När räddningstjänsten kom fram fann de en fullt utvecklad brand i en av salarna.

Räddningstjänsten från Åkersberga var först på plats efter automatlarmet. Branden hade även spridit sig till takkonstruktionen och under natten har brandmän från sex stationer arbetat med släckningsarbetet. 

Under måndagsmorgonen var branden släckt.

Brandorsaken är inte känd men enligt polisen har ett krossat fönster hittats. Polisen ska undersöka om branden kan vara anlgd.

Enligt räddningsledare Mikael Lund var det krossade fönstret inte beläget omedelbart vid branden - och det är oklart om det har samband med brande.

Kommunen och andra myndigheter ska under måndagen besluta om undervisningen för de 380 eleverna i morgon kan bedrivas i övriga lokaler i Tråsättraskolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".