Kritik mot bostadplaner i Örnsberg

Förslaget om att bygga ca 170 stycken nya bostäder i Örnsberg i södra Stockholm väcker starka känslor hos många boende i området. Bland annat planeras ett 10 våningar högt hus och flera parkeringsplatser kan komma att förvandlas till bostadshus.

– Vi tycker att man ska bygga, det är bra att man bygger över tunnelbanan och sedan är det bra att man bygger i kvarteret i industriområdet här i närheten. Men däremot att bygga här på parkeringsplatsen när man inte har ersättningsplatser, det är fel, säger Raija Jernberg, ordförande i den lokala hyresgästföreningen.

Hyresgästföreningen arrangerade på tisdagskvällen en rundvandring för att informera om hur området kan förändras. Omkring 100 boende i området kring Örnsberg hade samlats för att få mer information från hyresgästföreningen som protesterar mot förslaget på nya bostäder som det ser ut idag.

Kritiken handlar framförallt om att flera parkeringplatser försvinner när det ska byggas nya bostadshus och att ett av de planerade husen ska bli 10 våningar högt.

– Generellt sett tycker jag att det är bra att man bygger bostäder, sen har jag synpunkter på att bebyggelsen är så pass hög som den är. Jag tycker att man bör satsa på att bebyggelsen kan smälta in i den bebyggelse som är runt omkring, säger Annika Ström, en av de boende som var på rundvandringen.

– Det är för högt hus alltså, de som bor där kommer titta ner på oss allihopa här, det är för stort huset, säger Roland Allersand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".