Valrörelsen i Stockholm är igång

På tisdagskvällen startade valrörelsen i Stockholm stad på allvar - med en stundtals hård debatt mellan Finansborgarrådet, socialdemokraten Annika Billström, och moderata utmanaren Kristina Axén Olin.

Annika Billström hade valt debattämnena trafik, miljö och bostäder och väjde alltså inte för två av de senaste årens hetaste politiska frågor i Stockholm - trängselskatt och bostadsbyggande. Moderaten Kristina Axén Olin kom till debatten med parollerna ”från bidrag till arbete” och ”tryggt och snyggt” - det ska löna sig att arbeta och stockholm ska bli säkrare och renare. Några överraskande vallöften bjöds det inte på, men väl en stundtals hätsk debatt om vem som ljugit eller fifflat med statistiken. Men Axén Olin menar ändå att valet inte kommer att avgöras av sakfrågorna, utan att det kommer att handla mer om ledarskap.

Tre debattdueller till ska det bli mellan Billström och Axén Olin innan valet i höst, med delvis andra debattämnen. Kistabon Helen Wasbäck hoppas då bland annat få svar på frågor kring integrationspolitiken i Stockholm. Bland annat hur invandrare ska få jobb i Sverige som de är utbildade till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".