Renovering stänger flera t-banestationer

På måndag börjar en omfattande renovering av tunnelbanans röda linje mellan Liljeholmen och Fruängen. Under hela sommaren kommer flera stationer att vara helt stängda. Och för resenärerna innebär det här ersättningsbussar och längre restid.

I renoveringsarbetet ska bland annat nio broar få ny betong, växlar och elkablar ska bytas ut, biljetthallar ska fräschas upp och plattformarna ska göras mer tillgängliga för funktionshindrade.

Fram till och med den 18 juni är hela sträckan Fruängen-Liljeholmen avstängd. Men stationerna Hägerstensåsen, Västertorp och Fruängen kommer att vara avstängda hela sommaren, fram till 20 augusti.

Per Ekberg, som är planeringschef på SL säger till Radio Stockholm att renoveringen måste göras nu och att SL valt att göra det på sommaren eftersom antalet resenärer minskar med runt 30 procent.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".