Skärpt straff för människohandel

En 32-årig kvinna som dömts för människohandel och grovt koppleri får sitt straff skärpt av Svea hovrätt. Hon döms till fem års fängelse.

Den 32-årig kvinnan har stått åtalad misstänkt för att ha lett bordellverksamhet i flera lägenheter i Stockholm och Uppsala. Kvinnan har tillsammans med flera medhjälpare rekryterat kvinnor i Estland. Elva kvinnor ska ha förts till Sverige, flera av dem är unga. Några ska ha varit i 16-17-årsåldern, rapporterar TT.

Kvinnorna har tvingats betala höga hyror för lägenheterna och kvinnan och hennes medhjälpare bedöms ha tjänat stora pengar på bordellverksamheten. Den pågick från september 2004 till februari 2005.

Tre personer har tidigare dömts för delaktighet i bordellverksamheten. I tingsrätten dömdes två män till fängelse i två och ett halvt år och en tredje man dömdes till fängelse i tio månader.

Kvinnan dömdes till fyra och ett halvt års fängelse i tingsrätten och får alltså sitt straff skärpt av hovrätten - som nu dömer henne till fem års fängelse för människohandel och grovt koppleri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".