Åtgärder mot problem med biljettsystem

Efter klagomål på SL:s nya biljettsystem har butikskedjorna 7-Eleven och Pressbyrån nu ändrat sina system för hur biljetterna skrivs ut. Kunden får fortfarande enkelbiljetter, men köpet ska gå snabbare och enklare.

- Från och med i dag så har de tagit bort sidfot och sidhuvud som kommer mellan varje biljett om man köper flera stycken, säger Tobias Gerdsback är butikschef på Seven Eleven Mariatorget i Stockholm.

Vad innebär det för kunden?

- Det blir lättare att hantera och alla kuponger kommer ut i en följd.

När SL den första maj tog bort zonindelningen kollektivtrafiken började också nya biljetter att säljas på 7-Eleven och Pressbyrån. Det blev krångligt och tidskrävande - för kunder och personal. Varje biljett som printades ut satt nämligen ihop med två små lappar som personalen fick riva bort innan biljetterna kunde förpackas och ges till kunden. Idag programmerades systemet om - biljetterna kommer nu i en följd och det går snabbare.

Butikerna kommer alltså inte att sälja de förtryckta förköpshäften som säljs via SL - för att slippa transporter och hantering av dessa värdepapper. I stället fortsätter de som tidigare med utprintade enkelbiljetter med rabatt för den som köper tio stycken. Enligt butikschefen Tobias Gerdsback märks skillnad på kundernas reaktioner nu när försäljningen blivit smidigare.

- De som har varit inne i dag har tyckt att det har fungerat bättre, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista