Länsarbetsnämnden tar hjälp av Blatteförmedlingen

Den nystartade Blatteförmedlingen, som riktat in sig på att förmedla jobb till invandrare, inleder nu ett samarbete med länsarbetsnämnden för att fler personer med invandrarbakgrund ska komma in på arbetsmarknaden.

Cihat Kaya från Farsta i södra Stockholm sökte jobb genom arbetsförmedlingen i tre år utan att det gav något. Två månader efter kontakten med Blatteförmedlingen har han fast jobb.

Cihat Kaya arbetar sedan några veckor tillbaka som säljare för ett företag i Stockholm. Ett fast jobb som han fick genom nystartade blatteförmedlingen, som på kort tid sammanförde honom med arbetsgivaren. Kontakten skiljde från erfarenheterna med arbetsförmedlingen. Chiat tycker att Blatteförmedlingen gav honom mer personlig service, och att de hade bättre koll på vad han kunde och på vad företagen sökte.

Bland de drygt 36 000 arbetslösa i Stockholms län har var tredje utomnordisk bakgrund och länsarbetsnämnden i Stockholm inleder nu ett samarbete med blatteförmedlingen som riktar sin sig på att lyfta fram invandrares speciella kompetens. Ingela Söderman är avdelningschef på länsarbetsnämnden.

Samarbetet ska starta i Södertälje och på Internationella arbetsförmedlingen för akademiker. Blatteförmedlingen ska bland annat bidra med personlig rådgivning och föreläsningar. Ivan Daza, grundare av blatteförmedlingen tror att de tillsammans med länsarbetsnämnden kan skapa nya förutsättningar för invandrare som söker jobb.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista