Förslag från de boende i Alby välkomnas när bostadsområde ska renoveras

1,3 miljoner bostäder från miljonprogrammet är nu så slitna att de måste renoveras och det kommer att ta bortåt 20 år att genomföra. I Alby vill kommunala Botkyrkabyggen få invånarna att komma med förslag när 3.400 lägenheter där ska saneras.

Kommunala Botkyrkabyggen bjuder in alla sina boende i Alby- i 3.400 lägenheter att medverka i renoveringen av hela området. Till en början handlar det om yttre miljöer och tillskott av bostadsrätter, sedan kommer även lägenheterna.

Tidigare saneringar av miljonprogramområdet har inte utnyttjat de boende tillräckligt, säger Ulf Nykvist VD för Botkyrkabyggen.

De närmsta 20 åren är det 1,3 miljoner lägenheter från miljonprogrammet som måste saneras. Botkyrkabyggen föreslår också ett par hundra nya bostäder här, till exempel etagevåningar ovanpå de äldre husen, en saluhall vid centrum och bollpaner på de trista parkeringsdäcken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista