Unga väljer bort arbetsförmedling via tv

Arbetsförmedling via tv-skärm ser inte ut att bli någon succé. Tjänsten, där arbetssökande via en monitor får direktkontakt med en handläggare på arbetsförmedlingen, finns på exempelvis Fryshuset och på Stockholmsmoskén, men den används sällan.

Genom att slå ett telefonnummer och ta plats i kuren med tv-monitor kan den som söker jobb få direktkontakt med en handläggare på arbetsförmedlingen.

Syftet med telebild är att nå ut till de cirka 4000 unga i länet som inte är inskrivna på arbetsförmedlingen, men de ungdomar på Fryshuset som Radio Stockholm talar med vill inte intresserade kontakta arbetsförmedlingen i onödan.

Anna Dagnestad från Hässelby är en av de som tror på andra lösningar.

– Arbetsförmedlingen borde nog rikta in sig mer på varje person, och anställa fler handläggare istället, säger hon.

Susanne Engberg, verksamhetsledare på länsarbetsnämnden, bemöter kritiken så här:

– Vi tycker egentligen att det här måste provas under längre tid, sen är det möjligt att vi måste sätta in lite mer resurser för att marknadsföra det på ett annat sätt så att ungdomarna förstår vad det är till för. Alla de tips och råd man kan få då man ringer förmedlarna via det här, säger Susanne Engberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista