Fem pendeltågsstationer rustas upp

De fem pendeltågsstationer som finns på sträckan Västerhaninge-Nynäshamn ska rustas upp, bland annat ska plattformarna förlängas, för att kunna ta emot längre tåg.

Nynäshamns kommun har nu kommit överens med SL och Banverket om när arbetet kan komma igång och vem som ska betala notan.

Det finns fem stationer på sträckan: Segersäng, Ösmo, Nynäsgård, Nya Nynäs Havsbad och Nynäshamn. Plattformarna är för korta för dagens trafik och SL tvingas köra med kortare tåg än man skulle vilja.

Två stationer slås ihop
Tidigare i år beslutade kommunen att slå ihop Nynäshamns station och färjeterminalen till en station, och att flytta stationen Nynäs havsbad till ett läge vid Estö.

350 miljoner kronor finns nu för ombyggnader av spår, plattformar och stationer. Banverket bekostar plattformar, spår, banvallar och ledningar.

SL betalar det som står på plattformarna, spärrar, rulltrappor, hissar och och så vidare, medan kommunen står för anslutande gator, cykel- och gångvägar. Sedan finns det vissa gråzoner, som man nu har förhandlat om.

Nynäshamn ska godkänna avtalet
Den kommande veckan tar kommunstyrelsen i Nynäshamn beslut om att godkänna avtalet.

Tanken är sedan att det blir byggstart senast den första december och att alltihopa ska vara klart i mitten av augusti 2008.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista