Chefer i Solna ska lära om egna fördomar

Nu startar Solna stad en utbildning där chefer ska lära sig att se sina egna fördomar. Syftet är att komma åt omedveten diskriminering, öka mångfalden och hitta kompetent personal.

Det närmaste året kommer sammanlagt 140 personalrekryterare på myndigheter, företag och universitet utbildas i att se sina egna fördomar. Det sker med hjälp av psykologer genom djupintervjuer, gruppdiskussioner och rollspel.

Därmed ska de som anställer bli bättre på att enbart anställa efter kompetens utan att påverkas av den arbetssökandes etniska bakgrund, kön, handikapp eller sexuella läggning.

Projektet är unikt i Sverige. Modellen kommer från Storbritannien där den visat sig mer effektiv än nogranna policydokument, säger personalkonsulten Ann Fagreus på Solna stad. Och poängen är inte bara att vara snäll - det handlar lika mycket om att om att företagen och myndigheterna ska bli bättre på att ta vara på till exempel invandrares kompetens.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".