26-åring mördade sin styvdotter

Den 26-årige man som har anhållits, misstänkt för mord, mordförsök och grov väldtäkt, var styvfar till den dödade 12-åriga flickan. Det uppger flera tidningar i dag.

Den 13-åriga flicka som knivskars men lyckades fly från lägenheten i Västerhaninge centrum är klasskamrat till den dödade flickan.

I lägenheten fanns också mannens sexårige son.

Dramat inträffade strax före klockan tre natten till lördagen.

Tillståndet för flickan som lyckades fly ut ur lägenheten är inte livshotande.

26-åringen häktades i dag i jourdomstolen vid Stockholms tingsrätt. Mannen är tidigare känd av polisen och bland annat dömd för grov misshandel.

Enligt tidningarna ägnade sig mannen åt kroppsbyggnad. Han ska ha använt både anabola stereorider och rohypnol, och blir lätt våldsam. Han har tidigare vårdats inom psykiatrin.

Mannens advokat, Bo Hegestam, säger att 26-åringen varken erkänner eller nekar till mordet och våldtäkten.

-Han har inga som helst minnesbilder av vad som har hänt under natten.

Polisen har bara hållit ett kortare förhör med mannen.

Både kyrkan och fritidsgården i Tungelsta kyrka håller öppet i dag, och i morgon bitti samlas elever på flickornas skola och dom föräldrar som vill närvara ute på skolgården, och polisen kommer att informera eleverna i flickornas klass.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".