SISAB inblandad i ännu en olycka

Arbetsmiljöverket utreder just nu ytterligare en allvarlig byggolycka där det kommunala bolaget SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB, är byggherre. Igår omkom en 16-årig pojke när delar av en vägg skulle rivas på Tallkrogens skola i södra Stockholm. Idag, tisdag, fick arbetsmiljöverket in en anmälan om en olycka på Backlura skola i Hässelby i västra Stockholm. För en kort tid sen föll en 40-årig man från en byggställning och bröt båda benen. Någon arbetsmiljöplan fanns inte vid bygget något som kan leda till åtal.
Arbetsmiljöverket är kritisk till att det helt saknades en arbetsmiljöplan vid bygget. Arbetsmiljöinspektör Kristian Lönnström säger till Radio Stockholm att olyckan kanske skulle kunnat undvikas om det funnits en arbetsmiljöplan som bland annat ska innehålla hur risker på en arbetsplats kan undvikas. Vid dödsolyckan igår, då en 16 årig sommarjobbare omkom fanns en arbetsmiljöplan men enligt arbetsmiljöverket var den bristfällig.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".