35-åring döms för våldtäkt av 15-åring

En 35-årig man dömdes på fredagen av Stockholms tingsrätt till tre års fängelse för två fall av våldtäkt av en ung flicka, 15 år gammal. Han döms också för 15 fall av sexuellt utnyttjande av en 14-årig flicka.

Det var genom populära ungdomssajter på internet som den nu dömde 35-årige mannen fick kontakt med hundratals unga flickor över hela landet.

Vid gripandet beslagtog polisen bland annat ett handskrivet register där mannen utförligt bokfört flickor han haft kontakt med. Registret kom sedan att bli ett av åklagarens tyngsta bevis vid rättegången.

På mannens kontor
Vid rättegången framkom också att övergreppen dels ägt rum i mannes bostad, men framför allt på mannens kontor på ett börsbolag i centrala Stockholm.

Mannen lockade dit flickorna och bjöd dem på sprit för att sedan utnyttja eller våldta dem.

Åtta målsägande
Efter att mannen häktats misstänkt för våldtäkt och sexuellt utnyttjande tog fler flickor kontakt med polisen och antalet målsägande fördubblades från fyra till åtta unga flickor.

I sex av fallen ogillades åtalen och mannen frias, bland annat var han åtalad för ytterligare en våldtäkt och flera fall av ofredande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".