Livstid fängelse för styckmord

En 32-årig man från Stockholm dömdes på torsdagen till livstids fängelse för mord och brott mot griftefrid efter att ha mördat och styckat sin 38-åriga sambo och sedan dumpat delar av kroppen i en sjö utanför Södertälje.

Det var den fjortonde mars i år som polisen hittade delar av en kvinnokropp nedstoppad i plastsäckar i sjön Yngern i Nykvarn, alldeles utanför en stor gård som tillfälligt stod tom.

Vittnen såg mannen vid vaken
Isen låg fortfarande tjock och mannen hade först borrat upp ett stort hål med en isborr och därefter tryckt ner säckarna, som han släpat dit på en pulka.Men innan han var klar blev han observerad av vittnen som undrade vad han höll på med. Han gav ett undvikande svar och for iväg med sin bil. De sista säckarna slängde han i ett dike några kilometer därifrån.

Greps och erkände dagen efter
Mannen greps redan dagen därpå. Vittnen hade noterat hans bilnummer. Han erkände mordet vid ett förhör samma dag. Mordet skedde den 12 mars och kroppen låg i två dygn på parets balkong, inlindad i en matta.

Konflikt bakom brottet
Bakom brottet låg bland annat en konflikt mellan paret om bostadsort. Kvinnan hade hotat att ta med sig de två barnen och flytta tillbaka till sitt hemland.

Utöver fängelsedomen så ska mannen betala drygt 430 000 kronor i skadestånd till offrets anhöriga.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".