S vill ha dans i gasklockor

Konståkning och dans i gasklockorna i Hjorthagen, näridrottsplatser i varje stadsdel och en ny friidrottshall i Västerort. Det är exempel på idrottssatsningar Socialdemokraterna i Stockholms stad vill göra under nästa mandatperiod.

Andra projekt som presenterades på torsdagen var en skateboardanläggning i Högdalstoppen och en ny ishockeyhall i Sätra, istället för den som idag finns vid Zinkensdamm.

Socialdemokraterna har dock inga planer för idrotter som bullrar som exempelvis motorsporten.

– Motorcrossen är ju ett jättestort problem för oss, där vi också sökt samarbete med kranskommunerna för att försöka hitta en lösning. Vi fortsätter att jobba med den frågan men jag ser ingen lösning just nu och det bekymrar mig väldigt mycket, säger det socialdemokratiska idrottsborgarrådet Py Börjesson.

Samtidigt summerade socialdemokraterna den gångna mandatperiodens idrottssatsningar till en summa av 850 miljoner kronor. Men Py Börjesson är självkritisk och medger att majoriteten inte gjort tillräckligt.

– Ja, jag tycker att anläggningarna har fått, inte förfalla men att vi skulle ha behövt hugga tag i det här mycket tidigare, säger hon.

Moderaterna skriver i en kommentar att de flesta projekt socialdemokraterna presenterade på torsdagen har bred politisk förankring, men att de hotas av att Annika Billström vill bygga en stor arena vid Globen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".