Vägverket varnar för långa restider på Essingeleden i sommar

Vägverket varnar för extra långa restider på Essingeleden och Eugeniatunneln i sommar i samband med ombyggnader och reparationer.

Det är bland annat  Lodbrok, den kran som rammade Essingebron i oktober förra året, som fortfarande sätter avtryck i Stockholmstrafiken.

Det är två stora ombyggnadsarbeten, Essingebron och Eugeniatunneln, som kommer att pågå från den andra juli till den sjätte augusti.

Klart i augusti
Det blir inte förrän vecka 31, i början av augusti, som bilisterna kan räkna med att trafiksituationen ser ut som vanligt igen.

Dessförinnan är det främst vecka 25 och 26 som är extra knöliga. Ska man åka över Essingebron eller genom Eugeniatunneln under de här veckorna får man räkna med uppemot 40 minuters längre körtid.

Tillfällig extrabro byggs
Detta trots att man bygger upp en såkallad quick bridge, en tillfällig extrabro, bredvid Essingebron.

Hela sommaren gäller mellan fem och 15 minuters extra körtid. Enligt Lasse Schillström på Vägverket blir det svårt att undvika bekymmer om man ska genom stan i sommar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".