Stockholm stad polisanmält

Ägaren till Årsta Golf har polisanmält Stockholms stad som annonserat efter anbud på hans verksamhet som drivs på stadens mark. Länsrätten ska nu pröva lagligheten i beslutet.
Enligt Odd Österlund som driver Årsta Golf AB har kommunen ingen rätt att lägga ut verksamheten på anbud. Han har hyrt marken av Stockholms stad under 16 år och byggt upp en golfanläggning där. Under tiden har företaget investerat flera miljoner kronor i byggnader och banor. - Man blir ju chockad när man slår upp tidningen på morgonen och ser att ens verksamhet är till salu, säger han till TT. Idrottsförvaltningen anser att arrendeavtalet sagts upp på ett avtalsenligt sätt och att Odd Österlund var välkommen att komma in med ett anbud att sköta verksamheten. Det Österlund investerat och byggt på marken får han antingen ta med sig eller sälja till nästa arrendator, uppger kommunen. Odd Österlund har polisanmält idrottsförvaltningen och överklagat beslutet till länsrätten samt bett om inhibition, det vill säga att anbudsprocessen upphör tills frågan prövats. Länsrätten beviljade inte inhibition, och det beslutet har Österlund överklagat till kammarrätten. Rådman Rolf Jonsson på Stockholms länsrätt har hand om ärendet. - Om det handlar om att kommunen ska hyra ut marken så har vi kommit fram till att så vitt vi kan se hittills har de rätt att göra det, säger han. Om arrendet sägs upp skall kommunen ersätta Odd Österlund för det han investerat på den hyrda marken om det är sagt så i avtalet, enligt Rolf Jonsson. (TT)
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".