Sommarstängt i vården

Nu i sommar väntar nerdragningar på många håll i vården, i Stockholms län. På sjukhusen ska verksamheten, så långt det är möjligt hållas rullande med vissa nerdragningar och stängda avdelningar. Men delar av barnsjukvården och de flesta av länets ungdomsmottagningar, stängs helt under flera veckor i sommar.

Barnakuter stänger växelvis
Barnakuterna på Sachsska, och på Barnens sjukhus i Huddinge, kommer - precis som tidigare, att skifta öppethållande med varann. Först ut blir sachsska som nu har stängt fram till den 18:e juli. Akut sjuka barn hänvisas under tiden till barnakuten Huddinge , som stängs samtidigt som Sachsska öppnar igen.

De speciella barnmottagningar som finns i Handen, Nacka/Värmdö och på Södermalm kommer att vara stängda antingen i slutet av juli eller början av augusti.

Barnakuterna på Astrid Lindgrens och på Danderyds sjukhus har öppet i stort sett som vanligt hela sommaren.

Mycket stängt på ungdomsmottagningar
Länets ungdomsmottagningar kommer däremot att få vidkännas ordentligt sommarstängt, bara några få har öppet som vanligt. Det handlar om Ekerö, Norrtälje, Täby på Södermalm och Norrtullsgatan vid Odenplan, liksom RFSU-mottagningen.

I övrigt är det veckorna 28-32, alltså mellan 10 juli och 11 augusti, stängt i stort sett överallt.

I vissa fall är det helt stängt - som ungdomsmottagningarna i Nacka, Mörby, Järna och Haninge, i andra är det så att säga skiftgång, där närbelägna ungdomsmottagningar varvar sina öppettider med varann, för att åtminstone kunna erbjuda begränsad möjlighet till hjälp och stöd, när de flesta sökande faktiskt har ledigt.

För mer exakta öppettider nu i sommar hänvisar Landstinget framförallt till Vårdguiden som alltid har öppet dygnet runt, även nu i sommar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".