Många ansökningar om körkortstillstånd skapar hårt tryck på Länsstyrelsen

Länsstyrelsen är just nu överhopad med ansökningar om körkortstillstånd och handledarskap. Från och med måndag och fram till och med onsdag ska därför handläggarna istället för att svara i telefon försöka beta av de ansökningarna och det för att komma i kapp.

Att få ett tillstånd kan idag ta upp till tre veckor eftersom Länsstyrelsen ligger långt efter med att behandla ansökningar om körkortstillstånd och handledarskap.

En orsak är den nya lagen som trädde i kraft vid årsskiftet och som innebär att alla som ansöker om att bli handledare för privat övningskörning måste gå en speciell utbildning tillsammans med den dom ska övningsköra med. De nya lagen har gjort handläggningsprocessen krångligare säger Johannes Dahlman som jobbar på trafikenheten på Länsstyrelsen i Stockholm.

Nu ska takten alltså öka genom att trafikenheten begränsar sin telefonservice i tre dagar och istället satsar på att behandla ansökningar. Och Johannes Dahlman hoppas att kraftsamlingen ska räcka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".