Svindlad arbetsförmedling

Länsarbetsnämnden i Stockholm kan ha blivit utsatt för svindleri. En handläggare på arbetsförmedlingen misstänks ha hjälpt ett företag att få pengar för rehabilitering av anställda trots att de är fullt friska.
Bedrägerierna uppdagades när en fullt frisk 28-årig man gick till arbetsförmedlingen för att söka jobb, skriver fackförbundet Handels nättidning Handelsnytt. Den arbetssökande fick på arbetsförmedlingen veta att han var registrerad som arbetshandikappad. Utredningen visade att 28-åringen tidigare varit anställd på en mindre servicefirma som kvitterat ut lönebidrag på lösa grunder men hjälp av den misstänkte handläggaren. Nu granskas samtliga akter som handläggaren haft under ett och ett halvt år och hittilla har utredarna hittat tre fall där underlag saknas och som pekar på att pengar betalats ut i strid med reglerna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".