En gripen efter bomblarm i Tensta

En man har gripits och anhållits, och två män har anhållits i sin frånvaro, efter söndagens bombdrama i Tensta. De tre tros ha kidnappat en man och fäst ett bälte med sprängmedel runt hans mage.

Det var vid elvatiden igår som mannen själv ringde polisen och sa att han bar på en sprängladdning som kunde fjärrutlösas.

Efter larmet spärrades en stor del av Tensta av och husen intill parkeringsplatsen där mannen befann sig utrymdes. Även E18 stängdes av under hela eftermiddagen.

Strax efter klockan fem kunde polisens bombtekniker ta av bältet från mannen. Bältet fördes bort i en särskild bombvagn och ska nu undersökas för att se om den verkligen innehåller en skarp sprängladdning.

Polisen vill inte berätta mycket om utredningen, men den man som gripits och dom som man söker efter, är misstänkta för bland annat människorov.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".