27-åring häktad efter bombdrama i Tensta

Den 27-åriga man som greps av polis i samband med bombdramat i Tensta i söndags, häktades på torsdagen vid Stockholms Tingsrätt, misstänkt för människrov, och olaga hot. Häktningsförhandlingarna hölls bakom stängda dörrar.
Ytterligare en man som varit efterlyst greps på onsdagen av polis.

Det var i söndags förmiddag en man ringde polisen och berättade att han kidnappats, och sedan försetts med ett bälte med sprängmedel runt magen, som kidnapparna kunde fjärrutlösa.

Efter larmet spärrades delar av Tensta av, och husen intill parkeringsplatsen där mannen befann sig utrymdes. Senare på eftermiddagen kunde polisens bombtekniker ta av bältet från mannen.

Efter bombdramat greps och anhölls en person, och ytterligare två personer anhölls i sin frånvaro.

Och på torsdagen så häktades en 27-årig man misstänkt för människorov och olaga hot. Och på onsdagen kunde polisen gripa en av de två män som varit anhållen i sin frånvaro. Den tredje mannen söks fortfarande av polisen.

Enligt uppgifter till Dagens Nyheter så gick bomben som den 28-årige mannen hade runt midjan inte att fjärrutlösas. En av polisens bombtekniker säger till tidningen att alla delar som behövdes fanns, men att trådarna inte var ihopkopplade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".