Transport diskuterar skyddsstopp efter rån

Fackförbundet Transport överväger att fatta beslut om ett skyddsstopp för Securitas, efter gårdagens värdetransportrån i Hallonbergen i Sundbyberg, där en ensam väktare rånades och sköts i ansiktet av rånarna.

Att väktaren körde värdetransporten ensam är något som Transportarbetarförbunets ordförande, Per Winberg, säger att man varnat för i flera års tid , men att branschen inte tagit varningarna på allvar. Nu kräver man en hel rad åtgärder för att förbättra säkerheten vid värdetransporter.

Beslutet om skyddsstopp fattas av det lokala skyddsombudet efter en riskanalys. Under tisdagen ska ett personalmöte hållas med skyddsombud på plats. Ett skyddsstopp ska godkännas av Arbetsmiljöverket för att träda i kraft.

Polisen har hittat den första flyktbilen efter värdetransportrånet i går kväll i Hallonbergen i Sundbyberg då en väktare sköts i ansiktet. Även värdeväskan hittades, uppbruten med hjälp av en motorsåg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".