Busskrasch på S:t Eriksplan

Strax efter lunch idag tappade föraren av en SL-buss kontrollen över fordonet och körde rätt in i ett skyltfönster på S:t Eriksplan i stockholm. Två personer fick föras till sjukhus, men trots att bussen skenade över en trottoar skadades ingen allvarligt.

- Det var tur att inte fler skadades men nån gång ska man ha tur också, säger överbrandmästaren Lars Hedström, räddningsledare på plats, till Radio Stockholm.

Det var vid klockan halv två på torsdagen som en SL-buss skenade över trottoaren på S:t Eriksplan i centrala Stockholm och rätt in i skyltfönstret till ett kontor, bara tio meter från en uteservering.

Enligt räddningstjänsten inträffade olyckan i samband med att en taxibil stannat för att släppa av en passagerare. Bussen som kom bakom försökte köra förbi men föraren tappade kontrollen och kraschade. Hela fronten på bussen förstördes, liksom skyltfönstret, men ingen på trottoaren, i bussen eller på kontoret kom till skada. Däremot fördes de två personerna i taxin till sjukhus, passageraren med lindriga skador och föraren med chockskador.

SL-bussen var en övningsbuss och den var alltså inte i trafik vid olyckstillfället, det fanns därför inga passagerare ombord. Det är fortfarande oklart varför föraren tappade kontrollen, men polisen ska nu göra en teknisk undersökning av bussen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".