Nytt internetforum för libaneser

Över 2000 svenskar är fortfarande strandsatta i Libanon enligt Utrikesdepartementet, UD. SÅ gott som alla telefonförbindelser med landet är utslagna och enda sättet att få kontakt med anhöriga är via internet.

I dag startade Zoheir Barakiet från Spånga, som har sin familj isolerad i Libanon, ett forum för att underlätta kontakter mellan svenskar och deras anhöriga.

Zoheir Barakiet och en kompis fick idén om ett kontaktforum efter tsunamikatastrofen, då de hade flera vänner som var fast i Sydostasien. Forumet de startade då fick flera tusen användare och nätverket kom att ingå i samarbete med regeringens stöd- och rådgivningsmyndighet.

Telefonförbindelserna är utslagna och i dag kom uppgifter om att en av Libanons elstationer bombats sönder. Men fortfarande finns elektricitet i delar av landet, och då är internet enda möjligheten att kommunicera.

Adressen till forumet är: http://lebanon2006.net.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".