Ännu ingen gripen för rån på Arlandaleden

Polisen har ännu inte gripit någon för rånet mot en värdetransport på Arlandaleden igår kväll. Rånarna både sköt med automatvapen och sprängde värdetransportbilen innan de flydde. Under dagen har polisens tekniker säkrat spår som ska analyseras och personer har förhörts.

– Just nu går vi igenom alla vittnesuppgifter, vi har en flygbuss som passerade under rånet och som gav bra uppgifter för oss, säger Björn Engström, presstalesman vid Stockholmspolisen.
Det var vid elvatiden igår kväll som de fyra rånarna slog till mot värdetransporten. De avfyrade flera skott i luften och sprängde värdebilen, men det är oklart hur mycket pengar de kom över.
Det brutala rånet är det tredje på kort tid mot värdetransporter i Stockholmsområdet.
Förra helgen rånade flera män en värdetransport i Sollentuna, och i början av juli sköts en ensam väktare i käken vid ett rån i Hallonbergen.
Redan i samband med de uppmärksammade värdetransportrånen förra sommaren, i Hallunda och Akalla, diskuterades säkerheten och företagen och polisen förnyade sina arbetsrutiner. Ändå fortsätter rånen att ske.
Björn Engström tycker ändå att polisen delvis lyckats i kampen mot värdetransportrånen.
– Vi har ett bra samarbete med bevakningsföretagen och är överens om åtgärder. Det är viktigt att vi sänder ut signalen att vi skyddar pengarna som transporteras och det ska leda fram till att det inte ska vara lönt att ge sig på de här värdebilarna, säger Engström.