Botkyrka måste hitta nya platser till 140 barn efter förskolebrand

Branden i en förskola i Botkyrka inatt innebär att kommunen nu måste hitta nya platser till cirka 140 barn i höst. Kommunen vet för närvarande inte var de kommer att placeras.

Inatt förstördes stora delar av förskolan Ugglan på Lagman Lekares väg i Alby i Botkyrka. Av förskolans nio byggnader har sex brunnit ner i en brand som misstänks vara anlagd. En bil kördes rakt in i förskolans byggnader och den tändes sen på.

- För jävligt. Det är hemskt. Jag har mitt 30-åriga yrkesliv här, säger Marit Sandberg, förskollärare på Ugglan.

- Jag tänker mycket på barnen också, säger hon.

Bestörtning och vanmakt präglar såväl de anställda som barnens föräldrar idag, när bara ett rykande skelett och ett utbränt bilvrak återstår av stora delar av Förskolan Ugglan.

Att hitta nya lokaler för de barn som nu saknar plats Och rent praktiskt får det här stora konsekvenser både på kort och lång sikt, säger Hans Olsson, områdeschef på barn- och ungdomsförvaltningen i Alby-Fittja i Botkyrka.

- Rent praktiskt är det naturligtvis problem, därför att vi skulle ha haft ungefär 140 platser, alltså barn inskrivna här i höst. Och vi har för närvarande ingen lösning för var vi ska placera dem. Det kan bli fråga om att ta in paviljonger, säger han till Radio Stockholm.