Man anhållen för grov våldtäkt i Jordbro

Polisen i Södertörn har under dagen fortsatt utredningsarbetet efter nattens drama då en kvinna våldtogs i en lägenhet i Jordbro i Haninge. En man har anhållits misstänkt för grov våldtäkt och olaga frihetsberövande.

Kvinnan har berättat att hon hölls fången under pistolhot, men något vapen har enligt polisen inte hittats.

Kvinnan, som är i 35-årsåldern, larmade själv SOS vid halvtolv-tiden inatt och sa att hon blivit våldtagen och hölls kvar i lägenheten i Jordbro mot sin vilja under pistolhot. Ett stort polisuppbåd kom till huset för att rädda kvinnan, som också bor i området. Som mest var 14 polispatruller på plats, däribland piket och förhandlare.

Kvinnan hävdade att mannen hotade att skjuta henne om polisen gick in och polisen bedömde därför att man skulle avvakta, eftersom det fanns risk för att kvinnan då skulle skadas ännu mer.

Det betyder att kvinnan kan ha våldtagits samtidigt som polisen stod alldeles utanför huset.

Strax efter klockan två på natten gick polisen in i lägenheten och gärningsmannen kunde övermannas med hjälp av pepparsprej. Kvinnan fördes chockad till sjukhus.

Under morgonen förhördes mannen, men vad han sagt vill Södertörnspolisens presstalesman Mats Nylén inte berätta.

Han vill inte heller kommentera vilken relation mannen och kvinnan har till varandra.

Enligt polisen bar mannen inget vapen på sig när han greps, och polisen har inte heller funnit något vapen i lägenheten under dagen. Nu ska ytterligare förhör hållas med mannen, kvinnan och vittnen. Senast söndag ska åklagaren besluta om mannen ska häktas eller inte.