33-åring dömd till tio års fängelse efter brand i Rissne

En 33-årig man dömdes idag till tio års fängelse för grov mordbrand, försök till mord och vållande till annans död efter en lägenhetsbrand i Rissne i Sundbyberg.

I augusti förra året hällde mannen bensin på sin före detta sambo och parets 18 månader gamla son och satte eld på dem, för att sedan göra samma sak mot sig själv. Alla tre fick livshotande skador och en sjuårig pojke, som också fanns i lägenheten, fick föras till sjukhus med rökskador.

Hettan och röken från branden steg uppåt i huset och hindrade boende på våningarna ovanför att ta sig ut. En granne omkom när han försökte fly genom att klättra från en balkong på sjunde våningen och flera andra grannar skadades av den kraftiga röken.

En rättspsykiatrisk undersökning har visat att 33-åringen inte led av någon allvarlig psykisk störning när brottet begicks. Solna tingsrätt anser att mannen på ett grymt sätt föröskte ta livet av kvinnan och sonen och skriver i sin dom att de två kommer att få bestående men av de skador mannen tillfogat dem.