Väpnat rån och skottlossning på Arlanda

Tungt beväpnade rånare lyckades vid tio-tiden på fredagskvällen ta sig in på flygplatsområdet på Arlanda och råna en värdetransport. Rånarna avlossade också ett antal skott med sina automatvapen. Rånarna tog sig in genom en grind på norra delen av flygplatsen. Men Luftfartsverket vill inte kommentera hur det är möjligt för tungt beväpnade rånare att ta sig in på Arlanda.
Efter terrorattackerna i USA den 11 september skärptes säkerheten kring Arlanda. Trots det kom alltså dom tungt beväpnade rånarna in på flygplatsen igår och kunde obemärkta, med bil, ta sig från den norra delen över till den södra och gate 35. Där arbetade ett par väktare med att lasta om värdesäckar från ett plan till en värdetransportbil. Väktarna hotades med vapen och blev av med flera säckar som troligen innehöll kontanter. Andra väktare upptäckte rånet och försökte ingripa. Rånarna öppnade då eld men ingen person kom till skada. Rikslarm har gått ut. Två flyktbilar har hittats, i båda två fanns dunkar med tändvätska, polisen tror att rånarna försökt sätta eld på bilarna för att förstöra bevis, men misslyckats. Dunkarna var försedda med fjärrutlösare, som nu har desarmerats av polisen. Rånarna var klädda i gula västar som används av flygplatspersonal. Dessutom hade de lyckats ta sig in på flygplatsområdet. Det gör att polisen misstänker att det kan röra sig om ett insiderjobb.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".