Möte om rånet på Arlanda

Efter värdetransportrånet på Arlanda i fredags kväll kommer inblandade parter att sitta i möte nu under dagen för att diskutera det som hänt.
Det som ska diskuteras under mötet är vad som egentligen hände och framförallt hur det var möjligt att tungt beväpnade rånare så enkelt kunde ta sig in på flygplatsområdet. Vaktbolaget Securitas anser sig inte ha fått information om att det skulle vara så lätt som att bara klippa upp ett lås på en obevakad grind för att ta sig in. Väktarna trodde att det var säkert inne på flygplatsen och enligt vad Radio Stockholm erfar finns också bland dom poliser som utreder rånet, mycket stark kritik mot den dåliga säkerheten på Arlanda. Idag måndag kommer säkerhetsansvariga på luftfartsverket, polisen, representanter för Securitas och för flygbolaget att träffas för att diskutera det som hände i fredags kväll.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista